Online Diary NOTHING TO LATE: ILMU vs HATI

ILMU vs HATI

Assalamualaikum. (^^)

Alhamdulillah, .. *haaah* Empuk tilam wehh. brp hari dh xtdr ats tilam ku ni. rinduu... sob-sob .. BUT.. selesai daripada tazkirah kt masjid tadi
there are lot of knowledge that I gain there. yg penting baru aku REALISE...
realise and realise , knpe susah sgt nak hafal concept2, formula2 and so on yg dberi oleh lec.
sampai aku xtdo malam nk mghafal , bla3.. last2 lupa jugak.. kenapa3x..
Why? sebab semuanya bermula dari hati. H.A.T.I
Wahai hati, Allah SWT telah menciptakan engkau sebagai nikmat kepada aku agar aku dpt merasa indahnya ciptaan Allah. tapi maafkan aku, asif kerana aku telah banyak menyalah gunakan engkau.
aku gunakan hati ini untuk mengingati perkara lagha, merindui org yg xhalal bagiku, mencintai makhluk Allah tanpa diredhaiNya. Allahurobbi..
" Sesungguhnya ILMU adalah cahaya , dan cahaya tidak akan masuk kepada HATI yg gelap (penuh dgn maksiat)" Astagfirllahalazim..
aku sedar makin nak final ni, makin teruk ibadah aku, cincai2 je aku buat, ikhlas xikhlas dh xfkr dh..
fikir nak htr assgment, study utk test carry mark , final lagi , hmmm..
dalam kesibukan yg sngat entahlah xthu nk habaq, tp mmg sbuk lah.
aku makin menjadikan diri ni jahil , sedangkan ILMU yg diredhai Allah ialah ILMU yg menjadikan seseorg itu lebih baik daripada sebelumnya. SubahanaAllah.. :'(
Alhamdulillah, Allah sedarkan aku buat seketika, sesungguhnya ilmu ni dtg dri Allah. aku sgt sombong kpdNya :'(  dan satu lagi , tak guna kalau aku berjaya tapi bukan Allah di hati ku, sia-sia je. hmm ..

 " Ya ALLAH Ya Tuhanku , Tuhan yg memiliki Hati ini, teguhkanlah hati Kami di atas JalanMU , Jalan yg Engkau redhai , dan bukan pula jalan orang yg mungkar " Amin ya Rabb.


k guys. dh lewat ni.... Assalamualaikum (^^)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tiada ulasan:

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen